Руското МО: Вертолети Ми-28НМ унищожиха камуфлажната техника ВСУ

Екипажите на вертолети Ми-28НМ от армейската авиация унищожиха жива сила и камуфлажна военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на отговорност на група войски "Юг". Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„В резултат на бойното използване екипажи на армейската авиация на вертолети Ми-28НМ в състава на ударна група нанесоха удар с неуправляеми авиационни ракети по маскирана техника и жива сила на противника , всички цели бяха унищожени“, отбелязват от ведомството.

Министерството добави, че след удара екипажите са извършили противоракетен маневра с помощта на бордовата отбранителна система и успешно са се върнали на мястото си.

„По време на бойно дежурство екипажът на зенитно-ракетния комплекс „Тор-М2“ от 1-ва гвардейска танкова армия на Западната група войски унищожи разузнавателни безпилотни летателни апарати на Въоръжените сили на Украйна. В района на специалната военна операция екипажите на зенитно-ракетните системи на Западната група войски „денонощно осигуряват надежден щит на войските от заплахи от въздуха“, отдел отбеляза.

Министерството на отбраната на Русия уточни, че по време на бойна работа екипажът е заел позиция, използвайки 360-градусова радарна станция, е открил приближаващи вражески БЛА и е изстрелял ракети за унищожаването им. Свалените безпилотни самолети на бойци са използвани за коригиране и насочване на артилерийски цели на украинските въоръжени сили.

Зенитно-ракетната система Tor-M2 може да поразява широк спектър от цели: самолети, хеликоптери, безпилотни летателни апарати и дори балистични ракети. „Можем да работим по всички видове цели, от самолети, хеликоптери до всички видове БПЛА и крилати ракети“, каза заместник-командирът на батарея с позивна Рокфор, цитиран от Министерството на отбраната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия